Fortsatt forsinkelser i godstrafikken Oslo-Trondheim

Forsinkelse på distribusjon må påregnes

 

Til tross for at togselskapene har fått satt opp ekstra togkapasitet på strekningen Oslo - Trondheim vil det fortsatt være forsinkelser i godstrafikken inntil Dovrebanen blir åpnet igjen. Det må påregnes at denne situasjonen vil vare hele neste uke.

 

Schenker løser transportoppdragene ved en kombinasjon av bil og bane via Rørosbanen. På grunn av lenger fremføringstid og bruk av ekstra materiell vil det fortsatt medføre ekstra kostnader for fremføring. Schenker får sendt alt gods og er ajour ut fra terminalene, men det tar altså lenger tid å frakte godset.

Friday, May 31, 2013/Author: Kundesenter Sandefjord/Number of views (3070)/Comments (0)/
Tags:

Rørosbanen i gang igjen – Dovrebanen stengt

Dovrebanen vil fortsatt være stengt noen uker fremover

Rørosbanen er åpen slik at togtrafikken mellom Oslo og Trondheim har kommet i gang igjen. E6 er også åpen for trafikk. Det betyr at situasjonen for godstransporten forhåpentligvis vil gradvis bli bedre. Dovrebanen vil fortsatt være stengt i de neste to ukene.

Fra 28. mai vil vi derfor fjerne midlertidig pristillegg generelt, men må fortsatt belaste merkostnader Oslo-Trondheim-Oslo for gods fra alle terminaler i Sør-Norge til Trondheim og Namsos med unntak av terminaler mellom Bergen og Møre inntil situasjonen er helt normalisert.

Banesituasjonen Oslo-Trondheim har rammet hele vårt nettverk som følge av at alle terminaler har vært nødt til å legge om sine trafikker til mer direkte distribusjon og mindre bruk av tog. Det vil fortsatt være forsinkelser i godstrafikken.

Det vil gå tog både fra Trondheim og Oslo, men kapasiteten vil være begrenset. NRE-toget Oslo-Narvik vil gå som planlagt mandag 27. mai og benytte to lokomotiver for å få utnyttet kapasiteten maksimalt.

DB Schenker har derfor innført en rekke kriseløsninger med flere tog via Sverige. Vi er følgelig ajour med hensyn til å sende gods, men lengre transporttider fører til forsinket levering både til terminaler og kunder.

Situasjonen fører også til betydelig økte kostnader til fremføring.

Vi beklager sterkt at den vanskelige situasjonen vedvarer og vil påvirke våre trafikkopplegg også de neste ukene. Vi vil gjøre alt som står i vår makt for å redusere ulempene for våre kunder.

I slike krisesituasjoner som dette blir det også mangel på ledig materiell som følge av at planlagte trafikker ikke kommer frem til bestemmelsesstedet som planlagt og ekstra biler må settes inn i trafikken.

Tuesday, May 28, 2013/Author: Kundesenter Sandefjord/Number of views (8380)/Comments (0)/
Tags:

Rørsosbanen åpnet igjen

Dovrebanen fortsatt stengt

 

Det vil gå tog både fra Trondheim og Oslo, men kapasiteten vil være begrenset. Dovrebanen vil fortsatt være stengt i de neste to ukene.

NRE-toget Oslo-Narvik vil gå som planlagt mandag 27. mai og benytte to lokomotiver for å få utnyttet kapasiteten maksimalt.

Stengte veier og banestrekninger den siste uken har ført til store forsinkelser i godstrafikken. Omfattende kriseløsninger er iverksatt. Det vil imidlertid fortsatt være behov for ekstraordinære tiltak for å komme ajour med trafikken.

 

Vi beklager ulempene dette medfører for våre kunder.

Monday, May 27, 2013/Author: Kundesenter Sandefjord/Number of views (3062)/Comments (0)/
Tags:

Stengte veier og baner gir forsinkelser

DB Schenker opplever store forsinkelser i trafikken som følge av at alle ferdselsårer mellom syd-Norge og Midt-Norge er stengt, både jernbane og veier.

 

DB Schenker har derfor innført en rekke kriseløsninger med flere tog via Sverige. Vi er følgelig ajour med hensyn til å sende gods, men lengre transporttider fører til forsinket levering både til terminaler og kunder.

Situasjonen fører til betydelig økte kostnader til fremføring, og vi har i den forbindelse innført et midlertidig pristillegg på 10 % frem til situasjonen er normalisert. I praksis rammer dette hele vårt nettverk som følge av at alle terminaler må legge om sine trafikker til mer direkte distribusjon og mindre bruk av tog.

Vi beklager sterkt at den vanskelige situasjonen vedvarer og vil påvirke våre trafikkopplegg også neste uke. Vi vil gjøre alt som står i vår makt for å redusere ulempene for våre kunder.

I slike krisesituasjoner som dette blir det også mangel på ledig materiell som følge av at planlagte trafikker ikke kommer frem til bestemmelsesstedet som planlagt og ekstra biler må settes inn i trafikken.

Friday, May 24, 2013/Author: Kundesenter Sandefjord/Number of views (3163)/Comments (0)/
Tags:

RAS, FLOM, STENGTE VEIER OG JERNBANE

Flere veier og jernbanestrekninger er stengt eller har redusert fremkommelighet.

 

Vi vil oppdatere løpende på våre nettsider www.dbschenker.com/no og med en ny daglig KRISEINFORMASJON.

Oslo – Trondheim – Oslo
Veinettet:
Det er åpent via Fagernes/Valdresflya/Otta og via Trysil/Røros/Selbu/Stjørdal
Jernbanen: Dovrebanen er stengt: Eidsvoll-Lillehammer og Lillehammer-Dombås
Gjøvikbanen: Redusert hastighet
Rørosbanen er stengt
Kongsvingerbanen er åpen

Møre og Romsdal
Det er store forsinkelser og gjenstående biler på begge sider av rasstedet.

NRE – Oslo – Narvik – Oslo
Green Cargo hadde et lokhavari som fører til redusert kapasitet på togavgang via Kornsjø onsdag kveld. Dette vil føre til store forsinkelser til Narvik fredag 24. mai. Stengingen ved Kongsvinger er torsdag morgen åpnet. NRE-toget fra Narvik har kommet til Alnabru 5-6 timer forsinket.

Alnabru - Bodø og Mo i Rana
Gods planlagt ankomst Bodø mandag 27. mai.

Alnabru – Bergen - Alnabru
Bergensbanen:
Et mindre jordras stengte Bergensbanen onsdag, men banen er åpen igjen og framføring vil gå etter plan.

Veier med redusert fremkommelighet:
Riksvei 3 er det Statens vegvesen betegner som et problemområde og er stengt flere steder:
•Rv 3 stengt rett sør for Stor-Elvdal kirke
•Rv 3 stengt ved Rasta
•Rv 3 stengt ca 1 km nord for Motrøa vegkryss. Utbedringsarbeider pågår
•Rv 3, ca 6 km nord for Atna, åpnet men med redusert fremkommelighet
•Rv 3, ca 6 km sør for Motrøkrysset, åpnet men med redusert fremkommelighet
•Omkjøring for rv. 3 er skiltet om Trysil, Engerdal og Tolga

I Telemark er fylkesvei 37 stengt mellom Åmot og Rauland på grunn av flom. Det er også stengt på fylkesvei 44 Valebø, på grunn av oversvømmelse.

Situasjonen skaper naturlig nok store utfordringer når det gjelder godsfremføring og distribusjon.
Schenker AS beklager ulempene dette medfører for våre kunder.

Thursday, May 23, 2013/Author: Kundesenter Sandefjord/Number of views (3128)/Comments (0)/
Tags:
RSS
123

Trafikkmeldinger eksterne

«May 2013»
MonTueWedThuFriSatSun
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive